Volledig scherm
Charitas of de Liefde (1559). © Pieter Bruegel

(afgesloten) BD Club-arrangement voor liefhebbers van Jheronimus Bosch

In de tentoonstelling ‘In de ban van Bosch: Pieter Breugel, Thé Tjong-Khing, Jan Fabre en Gurt Swanenberg’ brengt Het Noordbrabants Museum vier generaties kunstenaars bijeen van wie het werk sterk is beïnvloed door Jheronimus Bosch. Het Brabants Dagblad heeft een speciaal arrangement voor deze tentoonstelling.

De expositie is de laatste in de reeks tentoonstellingen die Het Noordbrabants Museum in 2016 organiseert in het kader van het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500 en is onderdeel van Bosch Grand Tour.


In het arrangement zit ook een bezoek aan de film ’De Bijzondere Wereld van Jheronimus Bosch’ in de Verkadefabriek. Special gemaakt voor de echte fans die graag nog een keer willen genieten van de bijzondere tentoonstelling “Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie” (13 februari t/m 8 mei 2016) en voor de mensen die de tentoonstelling hebben gemist.

Arrangement
• Ticket voor de tentoonstelling ‘In de ban van Bosch’ in Het Noordbrabants Museum (29 oktober 2016 t/m 29 januari 2017)
• Kopje koffie/thee met Bosch bonbon in de MuseumBrasserie
​• Bezoek aan de film ”De bijzondere wereld van Jheronimus Bosch” in de Verkadefabriek (4 t/m 23 november 2016).

Bekijk alvast de trailer als voorproefje.

Volledig scherm
Wandtapijt Jan Fabre.
Volledig scherm
© Het Noordbrabants Museum
Volledig scherm
Interview met Jos Koldeweij.
Volledig scherm
© Gurt Swanenberg
THE CURIOUS WORLD OF HIERONYMUS BOSCH VANAF 3 NOVEMBER IN DE BIOSCOOP Duik in de levendige verbeelding van een waar visionair Wie was Jheronimus Bosch? Waarom resoneren zijn vreemde en fantastische schilderijen nu meer dan ooit bij kunstliefhebbers? Hoe weet hij de kloof tussen de middeleeuwen en de renaissance te overbruggen ? Waar kwamen zijn onconventionele en tijdloze creaties vandaan? Ontdek de antwoorden op deze vragen en meer met de opmerkelijke nieuwe film van EXHIBITION ON SCREEN. 'The Curious World of Hieronymus Bosch' toont de veelgeprezen tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ in Het Noordbrabants Museum. Daar werd het grootste deel van de schilderijen en tekeningen van Bosch voor de eerste keer in zijn geboortestad 's Hertogenbosch samenbracht. De tentoonstelling trok bijna een half miljoen kunstliefhebbers uit de hele wereld. Zijn fascinerende leven wordt onthuld, en de details en verhalen binnen zijn werken zijn te zien als nooit tevoren: deze filmische verkenning van een grote creatieve genie is onmisbaar.