Volledig scherm
De klompenmaker in actie tijdens een braderie. © Nicole van Aarle

(afgesloten) Ontdek de ’roots’ van de Meierij.

De populier is al sinds eeuwen verbonden aan het cultuurlandschap van de Meierij. Iedereen kent de lange linten van populierenaanplant langs wegen in dit gebied. De Brabantse Populieren Vereniging (BPV) nodigt u uit om mee te gaan op ontdekkingstocht naar de geschiedenis van de aanplant van deze boom in de Meierij.

Bestel uw tickets

Waarom werd deze boom zo massaal aangeplant en wat zien we daar nu nog van terug? Welke bijzondere cultuurhistorische en natuurwaarden heeft de boom en waar wordt het hout voor gebruikt? Op donderdag 1 december organiseert de BPV een excursie door natuurgebied de Geelders met aansluitend een demonstratie klompenmaken door een echte klompenmaker.

Dit arrangement is speciaal samengesteld voor BD Club voor €29,95 per persoon.
U start in Café ’t Groene Woud met een heerlijk kopje koffie of thee en een plak typisch Liempds gebak. Daarna volgt een excursie onder leiding van een ervaren natuurgids door natuurgebied de Geelders. Hier leert u wat over de cultuurhistorie van het gebied, en in het bijzonder over de bijzondere rol van de populier in het landschap. Teruggekomen in het café wordt bij de warmte van de houtkachel een demonstratie klompenmaken gegeven door klompenmaker Harrie van Aarle uit Aarle-Rixtel.

Arrangement

Natuurexcursie en demonstratie klompenmaken bij café ’t Groene Woud, Kasterensestraat 23 in Liempde  Donderdag 1 december van 9.00-12.00 uur  Inclusief 2x koffie of thee en een plak Liempds gebak  De wandelroute is 3 kilometer  Het kan nat zijn in de bossen, neem goed schoeisel mee  Prijs: € 29,95 per persoon

Bestel uw tickets

Volledig scherm
Populieren. © Paul van Limpt