Volledig scherm
© Cris Sohier

Afvalstoffenheffing Vught omlaag door minder vaak de kliko's te ledigen

VUGHT - Vughtenaren gaan in 2017 waarschijnlijk flink minder afvalstoffenheffing betalen. Dit heeft te maken met het afsluiten van nieuwe contracten met afvalverwerkers en een forse besparing op verbrandingskosten, maar ook met aanpassing van het gemeentelijk beleid. De inzamelfrequentie van het restafval en van het glas/blik gaat in 2017 namelijk omlaag van eenmaal per twee weken naar eenmaal per vier weken.

Het college van burgemeester en wethouders stelt voor het tarief voor het ledigen van een groenbak meer dan te halveren (-55%). Ook wordt het tien procent goedkoper om de grijze container (restafval) aan de straat te zetten. De tarieven voor de milieustraat gaan in het voorstel omhoog van 0,10 per kilo naar 0,15 cent per kilo afval. De nieuwe afvaltarieven komen in de raadsvergadering van 22 december aan de orde.

De forse verlaging van de afvaltarieven betekent dat de totale gemeentelijke lasten in 2017 iets (één procent) dalen ten opzichte van dit jaar. Vught komt hiermee tegemoet aan de belofte van lastenverlichting in het coalitieakkoord ‘Kracht door Continuïteit’, maar blijft een relatief dure gemeente.