Volledig scherm
© Jack Brekelmans / Persburo-BMS

Agenten aangevallen in Tilburg: waarschuwingsschot gelost

* UPDATE ZATERDAG 13.40 UUR * TILBURG - Bij een gevecht tussen 2 mannen en de politie is vrijdagavond in Tilburg een waarschuwingsschot gelost. Twee agenten raakten bij het voorval gewond. 4 personen zijn aangehouden.

Agenten zagen 2 mannen met een tv lopen op de Textielstraat. Een van de mannen wilde weglopen en een agent hield hem tegen. Ze legitimeerde zich en gaf aan dat ze van de politie was. De andere agent sprak de andere man aan. Toen de man die weg wilde lopen vastgepakt werd door de agent zag ze dat hij een hakmes en een ijzeren pijp in zijn handen had. Ze wilde deze man aanhouden.

Plotseling werd ze door een 3e man meerdere keren hard geslagen. Ze viel en gaf weer aan dat ze van de politie was. De onbekende 3e man bleef slaan en de agente voelde een hevige pijn in haar gezicht. Ze pakte haar pistool en vuurde een waarschuwingsschot af om het geweld tegen haar te stoppen. Ze zag dat de man met het mes en de ijzeren staaf wegliep en in een auto stapte en dat de ander wegrende. De andere agent had ondertussen zijn verdachte onder controle, maar ook hij was gewond geraakt. Beide agenten konden na doktersbehandeling weer aan het werk. Ze hebben aangifte gedaan tegen de verdachten wegens mishandeling.

De verdachte die direct kon worden aangehouden, een 30-jarige Tilburger, is naar het bureau gebracht. Korte tijd later zagen andere agenten een man lopen op de Reitse Hoevenstraat die zich verdacht gedroeg en waarvan het signalement overeenkwam met de man die was weggerend nadat hij de agente mishandeld had. De man is direct aangehouden, hij verzette zich hevig. Het kenteken van de weggereden auto werd via de mobilofoon verspreid onder de surveillerende agenten in Tilburg. De auto werd snel gevonden op de Dalemdreef. In de auto zaten 2 mannen die meteen aangehouden zijn. Dit zijn een 23-jarige man uit Tilburg en een 39-jarige man uit Sprang-Capelle. In de auto werd onder andere een ijzeren staaf gevonden.

Overval op Ruwerstraat
In de tijd dat agenten bezig waren met de verdachte mannen kwam er in de meldkamer een melding binnen van een overval op een huis in de Ruwerstraat. 3 mannen met een mes waren de woning binnengedrongen en hadden verschillende spullen, waaronder een tv, meegenomen. Dat bleek later de televisie te zijn die agenten bij de 2 mannen aantroffen.

Volledig scherm
Bij een huis aan de Ruwerstraat werd een overval gepleegd waarbij de bewuste tv werd ontvreemd. © Jack Brekelmans / Persburo-BMS