Volledig scherm

Al 29 brouwers in de race voor Brabants Lekkerste Bier

Een jury van pure liefhebbers en rijpelijke connaisseurs gaat er op 1 september eens goed voor zitten. Welk bier mag zich Brabants lekkerste van 2016 noemen?

Het wordt sowieso een hele klus, want tot nu toe hebben zich al 29 brouwers gemeld. De organisatie van Brabants Lekkerste Bier ligt bij de drie Brabantse kranten, in samenwerking met Museumbrouwerij De Roos in Hilvarenbeek. Daar ook wordt op zondag 11 september, tijdens het Historisch Bierfestival, bekend gemaakt welk van de drie overgebleven bieren de allerlekkerste is.

Juryvoorzitter René Bastiaanse, kenner van de Brabantse cultuur, heeft aan zijn zijde Lekkers-redactrice Ilse Reeuwijk. Zes keurmeesters gaan ‘blind’ proeven. Uit ED-gebied komen Jorg van Stiphout (Helmond) en Arno Stocx (Eindhoven). Het Brabants Dagblad wordt door Hanneke Bazelmans (Tilburg) en Uwe Kalms (Vught) vertegenwoordigd. En uit de lezerskring van BN De Stem zijn Monique Biben (Oosterhout) en Bram de Weert (Breda) tot de jury doorgedrongen. Beproefd gezelschap!

Brabantse brouwers kunnen zich nog aanmelden per mail.