Volledig scherm
Vertegenwoordigers van de gemeente, het ziekenhuis, de buurt, de RAV en de huisartsen verrichten de officiële opening van de ambulancepost © Kees Backx

Ambulancepost Uden officieel geopend

UDEN - Met het doorknippen van een tussen 2 ambulances gespannen lint is de ambulancepost aan de Eikenheuvelweg in Uden donderdagmiddag officieel geopend. Het lint werd doorgeknipt door vertegenwoordigers van de gemeente Uden, ziekenhuis Bernhoven, de huisartsen, de buurt en de directeur van de Regionale Ambulance Voorziening.

De post was al sinds oktober in gebruik. Hij biedt plaats aan 7 ambulances en voertuigen voor de zogeheten rapid responders. Dat zijn auto's waarmee verpleegkundigen alléén rijden en eerste hulp kunnen verlenen in afwachting een echte ambulance. Ook is op de post het opleidingscentrum van de RAV gevestigd.

Voorafgaand aan de openingshandeling werd een met een drone opgenomen filmpje getoond waarin een ambulance 'een belangrijk koffertje' van de oude naar de nieuwe post vervoerde. De rit ging langs een aantal kenmerkende punten in Uden zoals het raadhuis, het ziekenhuis, de Petruskerk en het politiebureau.

Op het moment dat de ambulance in het filmpje bij de nieuwe post arriveerde, kwam daar een echte ambulance met loeiende sirene aanrijden om het koffertje met daarin 5 scharen voor de opening, af te leveren. Meteen na de opening, die door een groot aantal genodigden werd bijgewoond, waren er tal van demonstraties.