Volledig scherm
© Thinkstock

Amerikaan Shane McColgan nieuwe import Trappers

TILBURG - Destil Trappers heeft een dag na het vertrek van Bobby Chaumont al een vervanger weten te strikken. De Amerikaan Shane McColgan is de nieuwe import van de Tilburgse ijshockeyers.

De 23-jarige McColgan komt uit Californië. De 1.75 meter lange en 75 kilo zware forward kreeg zijn voornaamste ijshockeyscholing in de Western Hockey League (WHL). Als speler van de Kelowna Rockets (drie seizoenen), Saskatoon Blades en Portland Winterhawks (één jaar) kwam de rightwinger/center tot 297 punten (94 goals en 203 assists) in 325 wedstrijden. In 2011 werd McColgan als 134ste overall gedraft door de New York Rangers. Hij speelde nooit voor de NHL-ploeg. Na zijn juniorenperiode maakte de rechtshandige aanvaller de overstap naar St. Thomas University in de Amerikaanse staat Minnesota. Het leverde de forward een uitnodiging op voor het LA Kings Rookie Camp. McColgan liet een goede indruk achter, maar redde het uiteindelijk net niet bij het team dat uitkomt in de East Coast Hockey League.

Goed schot
"We zijn bij het aantrekken van Shane niet over één nacht ijs gegaan", vertelt Bob Teunissen, bestuurslid technische zaken van Trappers. "Al onze contacten bevestigden het verhaal dat we zelf al kenden. Een snelle en positief ingestelde aanvaller met een goed schot, uitstekend op de powerplay en voor de duvel niet bang. Hij hoopt bij Trappers zijn carrière een impuls te geven."

Het debuut van McColgan bij Trappers laat vermoedelijk nog even op zich wachten. Teunissen: "We hopen de papieren zo spoedig mogelijk op orde te hebben." Dit weekeinde is hij er tegen Harzer Falken (vrijdag, uit) en Rostock Piranhas (zondag, thuis) sowieso nog niet bij.