Volledig scherm
Overval aan de Sparrendaalseweg in Vught © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Arrestatie in Den Haag voor overval op villa in Vught

DEN HAAG / VUGHT - De politie heeft dinsdagmorgen in Den Haag een 32-jarige man aangehouden die betrokken zou zijn bij een overval op een woning aan de Sparrendaalseweg in Vught op 28-februari van dit jaar. Hierbij zouden onder meer sieraden en dure horloges zijn buitgemaakt.

De overval werd op zondagavond 28 februari gepleegd toen de bewoners, een ouder echtpaar, thuis kwamen van een etentje. De daders dwongen met een wapen de man mee te werken en vluchtten na geld, horloges en juwelen te hebben buitgemaakt.
Omdat het slachtoffer prominent op de Quote 500-lijst staat, de lijst met meestvermogende Nederlanders, werd ook even gedacht aan de Quote 500-bende. Dit is de bende die telkens leden van deze lijst uitkoos voor inbraken en berovingen.

Oproep
Tijdens het onderzoek riep de politie meerdere keren de hulp in van het publiek via Bureau Brabant, Opsporing Verzocht en via sociale media . Dat leidde telkens wel tot tips, maar niet tot de oplossing van van de zaak.
Rechercheonderzoek leidde uiteindelijk wel naar de man die dinsdag in Den Haag werd aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de zaak, die hiermee echter niet is opgelost meldt de politie.