Volledig scherm
© Auberge du Bonheur

Auberge du Bonheur in Tilburg lanceert speciaalbier bij 30-jarig bestaan

Wat is er mooier dan op je jubileum te kunnen proosten met een zelfgebrouwen bier? Komende zondag viert het Tilburgse restaurant Auberge du Bonheur haar 30-jarig bestaan en ter gelegenheid daarvan heeft cuisinier Ralph Blaakenburg een speciaalbier ontwikkeld in samenwerking met Brouwerij Brouwerslokaal in Groede. Dat bier, genaamd 1712, wordt op die dag feestelijk ten doop gehouden.

Blaakenburg: "Ik wilde een bier waarin ik de link kon leggen met het bos, de Oude Warande, waar onze zaak aan grenst. Omdat ik al eerder gewerkt heb in de keuken met de naalden van de Douglasspar - die hebben een erg mooie frisse citrusachtige geur - heb ik ervoor gekozen om die aan het bier toe te voegen.”

Het speciaalbier met een frisse smaak en een mooie amberkleur is verkrijgbaar in flessen van 0,75 liter bij de Auberge. "Het is een formaat om samen te delen. Het combineert goed bij verschillende gerechten uit mijn keuken, zoals gevogelte als kip, hoender, fazant en kwartel maar ook bij gegrilde gerechten.”

De naam van het bier refereert aan het jaar waarin het park De Oude Warande werd aangelegd.