Volledig scherm
De A2 bij Waardenburg was lange tijd afgesloten voor politieonderzoek na de crash op de A2. © Bart Meesters / Meesters Multi Media

Auto over de kop op A2 bij Waardenburg; inzittenden voortvluchtig (video)

* UPDATE 10.34 uur * WAARDENBURG - Op de A2 bij Waardenburg is in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 02.00 uur een auto met hoge snelheid tegen de vangrail gereden, over de kop geslagen, weer op de wielen terecht gekomen en in brand gevlogen.

In de wagen zouden volgens ooggetuigen drie personen hebben gezeten die na het ongeval zijn gevlucht. De politie zou bij het wrak spullen voor een plofkraak hebben gevonden.

Gewonde
De politie meldt dat één van de drie gevluchte personen gewond zou zijn geweest en niet zelf kon lopen. Een zoektocht naar de inzittenden waarbij ook een politiehelikopter is ingezet, leverde niets op. In de auto zijn gasflessen en inbrekersmateriaal gevonden.

Afsluiting
De A2 is donderdagochtend vanwege het ongeluk en politieonderzoek vanaf knooppunt Deil in de richting Den Bosch ongeveer tot 06.00 uur afgesloten geweest. Verkeer werd omgeleid. De oorzaak van de crash is volgens het eerste onderzoek waarschijnlijk een klapband. De wagen is zo'n 300 meter doorgeschoven langs de vangrail. Er zijn spoedreparaties verricht. De politie onderzoekt de zaak verder.

Eerdere crash
Ongeveer op dezelfde plek crashte in 2011 ook een auto van overvallers die even daarvoor hadden toegeslagen bij waardetransporteur Brink's in Amsterdam-Zuidoost. De overvallers bedreigden na die crash een andere automobilist en gingen er met zijn auto vandoor. De politie moest toen de achtervolging staken in de buurt van Eindhoven, onder meer omdat zij werden beschoten met automatische wapens.

Volledig scherm
© Bart Meesters / Meesters Multi Media
Volledig scherm
© Bart Meesters / Meesters Multi Media
Op de A2 bij Waardenburg is een auto over de kop geslagen en in brand gevlogen. In de wagen zouden volgens ooggetuigen 3 personen hebben gezeten die na het ongeval zijn gevlucht. De politie zou bij het wrak spullen voor een plofkraak hebben gevonden. Beelden Bart Meesters / Meesters Multi Media. Lees meer op http://bd.nl/1.6191494