Volledig scherm
Met een scancamera controleert de belastingdienst kentekens in de Rijnstraat. © Marc Brink/BD

Auto's in beslag genomen en ruim 70.000 euro geïnd bij actie in Den Bosch

* UPDATE 13.53 UUR * DEN BOSCH - Politie, Sociale Recherche, de gemeente en Belastingdienst hebben donderdag bij een gezamenlijke actie in de Graafsewijk in Den Bosch in totaal dertien auto's in beslag genomen en in totaal ruim 70.000 euro geïnd.

De politie heeft ook een gestolen brommer in beslag genomen en voor verder onderzoek mee genomen. Het is onduidelijk of de in beslag genomen voertuigen eigendom zijn van bewoners van de wijk.

Boetes
Achttien adressen zijn door de politie bezocht voor openstaande boetes. Acht boetes konden direct worden betaald, of er kon een regeling getroffen worden. De politie hield ook een controle op verlichting. Daarbij zijn alleen waarschuwingen uitgedeeld.

Controle
De gemeente deed onderzoek naar in de wijk geparkeerde bedrijfsbusjes en bezocht dertien adressen. Op drie adressen volgt nog een nacontrole omtrent woninginschrijving en op drie adressen op het gebied van uitkeringen. Ook rondrijdende busjes gingen aan de kant bij de controle in de Graafsewijk. Surveillerende agenten begeleidden de wagens naar de controlepost.

Vervolgactie
Deze dag is een vervolg op een soortgelijke actie begin dit jaar en is ook gericht op de naleving van wet- en regelgeving. Volgens een woordvoerster van de gemeente wordt de actie gehouden om de gemeente 'nog steeds veiliger en leefbaarder te kunnen maken.' ,,Het gaat beter, maar we zijn er nog niet'', aldus de woordvoerster. Vergelijkbare acties worden sinds 2012 uitgevoerd in De Bosch.

Volledig scherm
Handhavingsactie Lagelandstraat. © Bart Meesters / Meesters Multi Media
Volledig scherm
Controle in de Rijnstraat © Marc Brink/BD