Volledig scherm
Een auto lag op de kop, de andere in de sloot. © Sander van Gils/Persburo Sander van Gils

Automobilist opgepakt na dodelijk ongeluk op A50 bij Sint-Oedenrode

* UPDATE 11.43 uur * SINT-OEDENRODE - Bij een ongeluk op de A50 bij Sint-Oedenrode is in de nacht van zaterdag op zondag een een 59-jarige vrouw uit Best om het leven gekomen. De politie heeft een 25-jarige man opgepakt.

Door de aanrijding sloeg de auto van de vrouw over de kop. Haar voertuig kwam deels op de vluchtstrook, deels in de berm op de kop tot stilstand. De vrouw zat bekneld in haar auto en overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Het tweede voertuig dat bij de aanrijding betrokken was, werd bestuurd door een 25-jarige man. Deze auto belandde met de neus in de sloot naast de vluchtstrook door de klap. De inzittenden van deze auto bleven ongedeerd.

Agenten constateerden dat de automobilist mogelijk te veel gedronken had. Hij is aangehouden voor verder onderzoek. De man verzette zich hevig tijdens de rit naar het politiebureau en bedreigde en beledigde de agenten. Op het politiebureau weigerde hij mee te werken aan een alcoholonderzoek om een eventueel exact promillage vast te stellen. Hij zit vast voor verder onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeluk

De snelweg was afgesloten tussen Veghel en Sint-Oedenrode, in de richting van Eindhoven. Verkeer werd omgeleid via de A59 en de A2. Hoewel automobilisten werd verzocht niet te keren op de vluchtstrook of door de berm te rijden, kreeg de politie melding dat dat wel gebeurde.