Volledig scherm
De auto vloog uit de bocht en raakte onder meer een hek, een Ziggo-aansluiting, een fietser en een lantaarnpaal. © Erik Haverhals/FPMB

Automobilist ramt hek, Ziggo-kast en fietser in Sprang-Capelle

* UPDATE 10.08 uur * SPRANG-CAPELLE - Een automobilist heeft vrijdagavond een ravage veroorzaakt op de Van der Duinstraat in Sprang-Capelle. De auto vloog uit de bocht, ramde een tuinhek bij een woning, reed een kast van Ziggo uit de grond en botste daarna op een tegemoetkomende fietser. De auto kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal.

De auto vloog uit de bocht toen hij vanuit de Kerkstraat richting de Van der Duinstraat reed. Het ongeluk gebeurde rond 21.30 uur en trok veel bekijks uit de buurt. De man op de fiets raakte lichtgewond bij de aanrijding. Hij kon opzij springen. De fiets kwam deels onder de auto terecht. De inzittenden van de auto zijn door het personeel van de ambulancedienst nagekeken. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Rijbewijs ingenomen
De bestuurder van de auto, een 18-jarige Waalwijker, bleek onder invloed van alcohol, de politie heeft zijn rijbewijs ingenomen. Een takelbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto getakeld. Een groot aantal huizen zat zonder TV en internet omdat de Ziggo-aansluiting in de wijk ook kapot was, dit was voornamelijk in en rond de Kerkstraat. Volgens de website van Ziggo is de storing inmiddels verholpen.

De gemeente is gewaarschuwd om de lantaarnpaal vast te zetten en te repareren.