Volledig scherm
© Thinkstock

Banning breidt na Den Bosch uit in Amsterdam, New York en Singapore

DEN BOSCH - Na een aanloop van vijftig jaar start advocatenkantoor Banning met twee vestigingen buiten Den Bosch. Op 6 oktober opent Charles de Mooij (directeur van het Noordbrabants Museum), een filiaal in Amsterdam. Eind dit jaar volgt New York. Verder zijn de voorbereidingen in volle gang voor een kantoor in Singapore.

„Ja, we hebben er onder de radar flink aan gewerkt. Met onze fiscalisten is een plan gemaakt om onze dienstverlening te verbreden. Onze klanten kijken over de landsgrenzen. Dus wij ook”, zegt Marcus de Bont(48), bestuursvoorzitter van Banning. „We noemen geen namen. Maar grote klanten zijn gevestigd in Amsterdam en stellen het op prijs als wij in hun stad zijn gevestigd”, zegt Jan-Gerben Smallenbroek (49). Hij leidt met een collega een internationaal opererend team van tien fiscalisten.

In totaal biedt Banning werk aan tien fiscalisten en zo’n zestig gespecialiseerde advocaten. Zij zien in de bibliotheek van het kantoor aan de Statenlaan een geschilderd portret van Jan Banning. De grondlegger van het kantoor overleed in juni op 83-jarige leeftijd. De Bont: „Wij hebben het over hem als het gaat om belangrijke beslissingen zoals bijvoorbeeld de nieuwe vestigingen. Deze stappen sluiten aan bij zijn ondernemingszin.''