Volledig scherm
't Spectrum in Schijndel. © Robèrt van Lith/BD

BD en ED volgen verkiezingen Meierijstad live

SCHIJNDEL/VEGHEL/SINT-OEDENRODE - Het Brabants Dagblad en het Eindhovens Dagblad volgen woensdag 23 november de gemeenteraadsverkiezingen in Meierijstad op de voet. Op de website van het BD en het ED zijn de uitslagen woensdagavond live te volgen. Het zijn dit jaar de enige gemeenteraadsverkiezingen in Nederland.

Ook overdag zijn al de nodige berichten, Tweets en updates te zien. De verslaggevers Domien van der Meijden, Robèrt van Lith van het BD en Lukas van der Storm van het ED zijn de hele dag op pad om de verkiezingen te volgen voor online en het dagblad. De verslaggevers zijn ook op Twitter te volgen: @BDvanderMeijden, @LvdSt en @BDRobertVanLith

Mobiel stembureau
Domien van der Meijden volgt het mobiele stembureau, de bus die de hele dag door de huidige gemeenten Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode rijdt. Ook bezoekt hij enkele andere stembureaus. Waar die stembureau's in de aanstaande gemeente precies liggen, is te zien op dit kaartje.
Lukas van der Storm volgt lijsttrekker Thijs van Zutphen van de nieuwe partij Lijst Blanco. Voor de pas 19-jarige lijsttrekker uit Nijnsel is alles nieuw. Robèrt van Lith gaat op zoek naar nieuws en achtergronden rond de verkiezingen.
In de avonduren zijn BD en ED aanwezig bij de verkiezingsavond in cultureel centrum 't Spectrum, waar de uitslagen bekend worden gemaakt.

Ga jij stemmen? Stem in ieder geval op onze poll en leg uit waarom wel/niet.

Volg de verkiezingen live op bd.nl/meierijstad en ed.nl/meierijstad
In het Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad van woensdag 24 november volgen meer nieuws en achtergronden en een analyse over de verkiezingsuitslag in Meierijstad.