Volledig scherm
© Bert Jansen

Bedrijf Berghem ontkent 'illegale praktijken' na recordvangst koraal en andere materialen (video)

BERGHEM - Hans Timmers ontkent schuld nadat de douane twee weken geleden zijn bedrijf in Berghem binnenviel en daar een 'recordvangst' deed. Daarbij werd onder meer 2.000 kilo koraal, huiden van slangen, schedels van apen, sieraden van ivoor en een grote som geld in beslag genomen.

De eigenaar van TimmersGems aan de Osseweg schrijft in een reactie op de website dat er geen sprake is van malversaties of illegale praktijken. Timmers zegt zich van geen kwaad bewust te zijn en wacht op een officiële aanklacht of bewijs van justitie.

Recordvangst
Politie en douane vonden onder meer 2.000 kilo koraal, huiden van slangen en varanen, schedels van apen en sieraden van ivoor in een bedrijfspand en vijf loodsen in Berghem. Het zou gaan om een recordvangst. Ook werd een half miljoen euro aan contant geld en goud in kluizen op het terrein gevonden.

De politie, douane en de NVWA zijn drie dagen bezig geweest in de panden om het illegale materiaal tussen de legale handelswaren uit te halen.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
Het bedrijf in Berghem. © Paul Driessen/BD
Politie en douane hebben een recordvangst gedaan aan illegaal dierlijk materiaal in een bedrijfspand en vijf loodsen in Brabant. Beelden: Bert Jansen