Volledig scherm
Een ambulance heeft de vrouw naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht © Bart Meesters / Meesters Multi Media

Beschoten vrouw uit Oss 'buiten levensgevaar' (video)

* UPDATE 11 juli 9.46 uur * BERGHEM - Het gaat beter met de 28-jarige vrouw uit Oss die in de nacht van zaterdag op zondag bij zalencentrum De Merx in Berghem in haar hoofd werd geschoten.Dat heeft haar familie bevestigd.

De politie liet zondagavond nog weten dat de toestand van de vrouw 'zorgwekkend' was.

Ook is zondag nog politie-onderzoek gedaan naar een schietpartij bij zalencentrum De Merx in Berghem. De 28-jarige vrouw uit Oss werd daar in de nacht van zaterdag op zondag in haar hoofd geschoten en raakte daarbij zwaargewond. De schutter is ook zondag nog niet gevonden.

Het slachtoffer van het schietincident zou rond 01.10 uur zijn beschoten terwijl zij instapte in haar auto die geparkeerd stond bij het zalencentrum De Merx aan de Burgemeester van Erpstraat. De vrouw werd in een niet-aanspreekbare toestand in een ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Daar werd ze in de loop van de zondagochtend geopereerd.

Voortvluchtig
De dader ging er na de schietpartij te voet vandoor. De politie zette na de schietpartij een klopjacht op touw. Onder meer met de helikopter en politiehonden werd er gezocht, maar de dader is niet gevonden. De politie sluit niet uit dat de dader in de omgeving gebruik heeft gemaakt van een auto of ander vervoermiddel. Het gebied om de parkeerplaats werd tot zondag in de middag afgezet voor onderzoek. Een Team Grootschalige Opsporing van 25 rechercheurs werd opgetuigd om te zoeken naar sporen.

Rond 16.00 uur was het sporenonderzoek rondom het zalencentrum afgerond. Bezoekers die zaterdagavond aanwezig waren konden toen pas hun auto's ophalen. Wat het onderzoek heeft opgeleverd, is nog niet bekend. Wel laat de politie weten dat het onderzoek naar de toedracht in volle gang is.

Volledig scherm
De politiehond werd ingezet op naar aanwijzingen te speuren © Bart Meesters / Meesters Multi Media
Volledig scherm
Politieagenten bewaken de plaats delict in Berghem © Bart Meesters / Meesters Multi Media
Bart Meesters / Meesters Multi Media