Volledig scherm
De silo is gedeeltelijk op de weg terecht gekomen. © Martijn van Bijnan / FPMB

Betonsilo omgevallen op Prins Bernhardplein Kaatsheuvel (video)

* UPDATE 14.13 uur * KAATSHEUVEL - Een betonsilo aan het Prins Bernhardplein in Kaatsheuvel is zondagmiddag omgevallen. Volgens een buurtbewoner is de silo omgevallen omdat de waterleiding stuk was.

Schuin
Door het gewicht van de silo is vermoedelijk een lek ontstaan in de waterleiding. Door het vele water is hij schuin gaan hangen en omgevallen. "We zagen het aankomen en hebben de auto’s weggezet en 112 gebeld. “Het was alleen de vraag welke kant hij uit zou vallen”, aldus buurtbewoner Piet Mertens. De silo is total loss. De brandweer kwam ter plaatse om het water weg te pompen. Er vielen geen gewonden. Buurtbewoners hebben tijdelijk geen toegang tot stromend water.

Burgemeester
Burgemeester Wim Luijendijk van Loon op Zand kwam zelf poolshoogte nemen bij de silo. "Een deel van de waterleiding wordt afgesloten omdat er bruin water zou zijn. BrabantWater probeert dat natuurlijk vanmiddag op te lossen. En ik verwacht dat morgen of komende dagen die silo overeind gezet wordt of weggewerkt wordt, niet vandaag nog waarschijnlijk", aldus Luijendijk.

Bekijk hieronder het interview met de burgemeester.