Volledig scherm
Het Moleneindplein in Vught. © Google Streetview

Bewoners en ondernemers mogen alsnog meedenken over herinrichting Moleneindplein Vught

VUGHT - Bewoners en ondernemers mogen dinsdagavond 15 november meedenken over de herinrichting van het Moleneindplein in Vught. De bijeenkomst vindt plaats in De Gereghthof en begint om 19.30 uur.

Vught wil tijdens de avond de de wensen en ideeën over het Moleneindplein inventariseren en antwoorden op vragen als: hoe ziet u het Moleneindplein in de toekomst, wat voor een verbeteringen zijn er nodig op het Moleneindplein en wat werkt er nu goed en wat werkt er minder goed?

In mei presenteerde het gemeentebestuur haar visie op het Moleneindplein. In de visie worden de schoolgebouwen en gymzaal van de Wieken gesloopt, komt mogelijk een tweede grote supermarkt (2.000 vierkante meter), woningbouw én wordt het Moleneindplein heringericht. Het college van B en W wil dat er op het Moleneindplein meer ruimte komt voor voetgangers en fietsers en minder voor blik. Het is de bedoeling dat de 58 parkeerplaatsen die verdwijnen een stukje verderop (omgeving Willibrordusstraat) worden gecompenseerd.

Sloop
De sloop van de school en sportzaal zouden ruimte kunnen bieden aan bijvoorbeeld een winkelvoorziening met 28 (zorg)appartementen en 200 parkeerplaatsen. Om in de parkeerbehoefte van deze nieuwe woningen te voorzien, wordt gedacht aan een parkeerkelder met 37 plekken. In hetzelfde gebied wordt ook ruimte gezocht voor een wijksteunpunt. Een stukje verderop ter hoogte van de Lidwinastraat is plek voor tien woningen en vijftig parkeerplaatsen.

De visie werd alles behalve juichend ontvangen. Ondernemers lieten weten zich gepasseerd te voelen. Ze hadden graag mee willen denken.Mirjam Wilmont uit Vught startte een burgerinitiatief om de sloop van de karakteristieke schoolgebouwen te voorkomen en ook de politiek reageerde niet enthousiast op de plannen. Die zag bijvoorbeeld een tweede supermarkt in het gebied niet zitten.
Woensdag wordt op dezelfde tijd en dezelfde locatie gesproken over de mogelijkheden met de locatie de Wieken.