Volledig scherm
De brandweer schaalde op naar code middelbrand en had die relatief snel onder controle. © Charles Mallo / Foto Mallo

Bewoners ontruimde appartementen 'geschrokken' na brand in sushirestaurant Oss

* UPDATE 11.57 UUR * OSS - In een sushirestaurant in het centrum van Oss heeft in de nacht van zaterdag op zondag brand gewoed. Omdat bij de brand veel rook vrijkwam, besloot de brandweer het bovenliggende appartementencomplex te ontruimen. Niemand is bij de brand gewond geraakt.

Het vuur bij Miru Sushi & Grill aan de Oostwal werd even voor 05.00 uur ontdekt. De brand zou korte tijd uitslaand zijn geweest en leek vooral te woeden in de keuken en het magazijn van het restaurant aan de achterzijde van het pand. Daar is de muur tot aan de derde verdieping zwartgeblakerd.

Tientallen bewoners moesten het gebouw midden in de nacht verlaten. Dat ging heel rustig, vertelt bewoner Ryon Busser. ,,We schrokken wakker van harde knallen. Toen hebben we onze jassen gepakt en de buren gewekt. We hadden geen tijd om spullen mee te nemen. Dat bleek achteraf gelukkig ook niet nodig." Even na 06.00 uur mochten hij en zijn vriendin terug naar hun appartement. Op veel plekken in het complex stinkt het naar rook.

De brandweer schaalde op naar middelbrand en had die om 05.48 uur onder controle. De schade is volgens de brandweer beperkt gebleven tot het restaurant. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, maar de brandweer ziet geen reden om aan brandstichting te denken.

Op Facebook geeft Miru aan voor onbepaalde tijd gesloten te zullen blijven.