Volledig scherm
De politie sloot in overleg met de gemeente en het EHBO-team ter plaatse een deel van 't Zand in Alphen af. © Politie Markdal

Bezoekers van 't Zand in Alphen lichtgewond door glasscherven langs de waterkant

* UPDATE 19.19 uur * ALPHEN - Bij recreatieplas 't Zand in Alphen hebben tientallen bezoekers zondagmiddag snijwonden opgelopen nadat zij het water in gingen. Langs de waterkant van de plas lagen enkele glasscherven.

Het zou gaan om een twintigtal mensen die verwondingen opliepen, zo meldt de politie. De politie kwam ter plaatse en ook het EHBO-team ter plekke werd ingeschakeld. Zij konden enkele mensen aan de snijwonden kon behandelen.

Na de consternatie besloten de politie en de gemeente in samenspraak met het EHBO-team tot ontruiming van een deel van zwemgebied. Dit betrof de zijde bij de frietkraam en de EHBO-post, die met linten werd afgezet. Er wordt onderzoek verricht naar hoe het glas in het zand en in het water is gekomen. 

Volledig scherm
Bezoekers van 't Zand in Alphen hebben snijwonden opgelopen doordat er glasscherven in het water lagen. © Jeroen Stuvbe/Stuve Fotografie
Volledig scherm
Een deel van het zwemgebied werd door de politie afgezet. © Politie Markdal