Volledig scherm
© Stock.xchng

Bijna kwart minder faillissementen in Brabant

DEN BOSCH - Het aantal faillissementen is in de eerste twee maanden van dit jaar fors gedaald. In Brabant gingen 244 bedrijven bankroet, 23 procent minder dan in januari en februari van 2014. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van Faillissementsdossier.nl.

De daling is stevig, aldus Marcel van den Berg. Ook vorig jaar nam het aantal faillissementen al met een kwart af. Deskundigen voorspelden dat de daling dit jaar zou afvlakken. Volgens de website houdt de daling verband met de lage energieprijzen en de goedkope euro.

Met name de horeca doet het beter. Het aantal faillissementen in deze sector is in de eerste twee maanden van dit jaar met de helft afgenomen. Er gingen vooral minder restaurants, cafetaria's en ijssalons onderuit. Voor de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is dit beeld herkenbaar, het zou wat beter gaan in de branche. Maar in de enquête die het Brabants Dagblad recent samen met de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging hield, kwam naar voren dat de meeste ondernemers in de horeca, 72,7 procent, nog altijd aangeeft last te hebben van de crisis.

Den Bosch telde in de eerste twee maanden van 2015 14 faillissementen, een daling van 26 procent. Tilburg kende een daling van 33 procent, van 21 naar 14 faillissementen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement