Volledig scherm
De onderkant van de trailer schuurde op meerdere plaatsen over het wegdek. © Mathijs Bertens / Stuve Fotografie

Bijzonder transport zorgt voor schade aan wegdek tussen Almkerk en Giessen

ALMKERK/GIESSEN - Een bijzonder transport heeft voor problemen op de weg gezorgd tussen Almkerk en Giessen. Ook zou het wegdek van de N322 op verschillende punten zijn beschadigd.

De vrachtwagen kwam bij Almkerk van de A27 en wilde zijn weg vervolgen naar Giessen over de N322. Daarbij had de chauffeur alleen niet gerekend op de 4 rotondes die hij met zijn vrachtwagen over zou moeten.

Laag
Dat bleek tijdens de rit ook een groot probleem. De vrachtwagen vervoerde een hijskraan die met onbekende oorzaak in Engeland was uitgebrand. Deze werd vervoerd op trailer die heel maar enkele tientallen centimeters boven het wegdek hing.

Vast
Bij de eerste rotonde kwam het transport al vast te zitten. De bodem van de trailer raakte het wegdek en zorgde ervoor dat de vrachtwagen niet goed door kon rijden. De politie moest eraan te pas komen om het verkeer te regelen. Ook op de andere 3 rotondes die nog op de route lagen, had de chauffeur de grootste moeite.

Schade
Het transport kwam uiteindelijk 2 uur later dan gepland aan in Giessen. Op de route die de vrachtwagen heeft gereden is op meerdere plaatsen het wegdek beschadigd geraakt door de onderkant van de trailer die over het wegdek schuurde.