Volledig scherm
© BOM

BOM investeert in Eindhovens bedrijf van Sloveense komaf

TILBURG - Een startend bedrijf dat zich toelegt op duurzaam autorijden heeft een financiering van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) gekregen. Het bedrijf ULU bv, gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven, is door Sloveense ondernemers gestart. Het heeft volgens de BOM de eerste successen geboekt op de connected car markt met unieke autotelematica. De investering komt uit het Innovatiefonds Brabant dat de BOM beheert namens provincie Noord-Brabant.

De BOM kreeg ULUin het vizier als veelbelovende deelnemer aan de Startupbootcamp HighTechXL: een Europees programma waarin de BOM aandeelhouder is. Topman van ULU Jost Faganel: ,,We zien in Brabant een springplank voor snelle Europese groei.” Auto’s voorzien van een ULU dongle zenden gegevens naar het ULU platform. ULU analyseert en verrijkt deze tot realtime beschikbare informatie, via de ULU app, die helpt om slim, duurzaam en veilig auto te rijden. Behalve voor consumenten, zijn de data ook interessant voor marktpartijen als automobielbedrijven, leasemaatschappijen en verzekeraars. In Brabant ging ULU inmiddels samenwerkingen aan met Autobedrijf Van den Udenhout en ikRijverzekerd.nl. ,,We zien Brabant als uitgelezen plek om onze organisatie op te zetten, in combinatie met verdere R&D”, aldus Faganel.

Investmentmanager bij de BOM Bart Mul: ,,Met de investering in ULU houden we een beloftevolle start-up die een innovatieve rol vervult binnen de belangrijke Brabantse automotive sector verbonden aan Brabant. Tegelijkertijd tonen we er onze support mee voor het succesvolle Startupbootcamp programma dat jonge bedrijven als ULU een boost geeft.”