Volledig scherm
© Stock.xchng

BOM investeert vijf miljoen in medicijnenscanner

DEN BOSCH - De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) investeert, samen met andere partijen, vijf miljoen euro in het Amsterdamse bedrijf Mint Solutions Holding bv. Het bedrijf, dat naar Brabant wil verhuizen, heeft de MedEye ontwikkeld, een medicijnen verificatiesysteem dat fouten moet voorkomen bij het uitdelen van medicatie in met name ziekenhuizen en verzorgingshuizen.

De MedEye wordt al gebruikt in onder meer het ziekenhuis van Deventer. Met de kapitaalinjectie van onder meer de BOM kan Mint Solutions het apparaat breder in de markt gaan zetten. BOM investeert in het bedrijf omdat het volgens de ontwikkelingsmaatschappij goed is voor de Brabantse economie.

Aansluiting

Volgens een woordvoerder sluit de kennis van Mint Solutions goed aan bij de andere technologische bedrijven in de regio Den Bosch, Rosmalen en Eindhoven en kunnen ondernemingen elkaar versterken. Waar Mint Solutions zich gaat vestigen is nog niet bekend. De onderneming bekijkt momenteel verschillende opties.

3D-scanner

De MedEye is onder meer een kleine computer waarin een 3D-scanner zit. Omdat alle tabletten en capsules van kleur, grootte, inscripties, structuur en breukstreep verschillen, kan de MedEye zien of de patiënt de juiste medicatie krijgt.