Volledig scherm
© Pro Shots

'Bondscoach België kreeg dreig-sms uit Veghel'

VEGHEL - De Belgische bondscoach Marc Wilmots is vermoedelijk vanuit Veghel met de dood bedreigd, meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. Hij ontving volgens de website van de krant kort voor de belangrijke wedstrijd tegen Wales een dreigende sms van een +31-nummer.

Wilmots stapte naar de politie, waarop op 4 juli een inval werd gedaan in een woning in Veghel. De eigenaar van de telefoon waarmee het dreigende tekstbericht zou zijn verstuurd, zei Wilmots niet te kennen en hij verklaarde dat zijn toestel was gehackt.

Bekende
De 31-jarige vriendin van de man beweerde volgens de krant dat ze de bondscoach wel kent. Ze probeerde dat tegenover de krant te bewijzen met sms'en die zouden zijn verstuurd door Wilmots. Het zou echter zeer de vraag zijn of de berichten echt zijn.

Volgens de vrouw zit haar vriend achter de doodsbedreiging, maar uit het proces-verbaal kan worden opgemaakt dat ze mogelijk zelf de dader is, schrijft de krant. Zo had ze toegang tot de telefoon van haar partner. De krant schrijft dat de vrouw volgens de entourage van Wilmots ,,allicht een fantaste op zoek naar aandacht'' is.