Volledig scherm
Met de komst van New Heroes als hoofdsponsor en naamgever verandert ook de basketbalvloer in De Maaspoort. © New Heroes

Bossche basketbalclub Shooters gaat verder als New Heroes

DEN BOSCH – Shooters is niet meer. De Bossche basketbalclub draagt vanaf vandaag de naam van de nieuwe hoofdsponsor: New Heroes.

Dat wordt vanmiddag bekendgemaakt op een persconferentie in De Maaspoort. Club en sponsor hebben een contract getekend voor drie seizoenen. Met de komst van New Heroes als naamgever veranderen ook de clubkleuren van de Bossche basketbalclub. Die zijn vanaf vandaag rood-wit-blauw.

New Heroes.com is een bedrijf uit Den Bosch dat is gespecialiseerd in online trainingen. Het is een partner van Schouten & Nelissen.

Het thuisduel tegen Aris Leeuwarden van komende donderdagavond is de eerste wedstrijd van Den Bosch onder de naam New Heroes.

Nieuwe geldschieters
De Bossche basketbalclub, die afgelopen zomer ternauwernood ontsnapte aan een faillissement, werd een dikke maand geleden overgenomen door sportmarketingbedrijf Triple Double uit Eindhoven en oud-speler Jos Frederiks. Sindsdien hebben Frederiks en Triple Double-eigenaar Bob van Oosterhout al de nodige nieuwe geldschieters binnengehaald.

Het strikken van een nieuwe hoofdsponsor is tot dusver de grootste vangst. Daarnaast haalde de club de afgelopen weken ook al twee Amerikaanse versterkingen binnen: Antwan Scott en Justin Watts. De verwachting is dat de tot dusver povere sportieve resultaten in de eredivisie - de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen werden verloren - daardoor snel zullen gaan kenteren.

Door de komst van de nieuw hoofdsponsor en naamgever ondergaan de tenues en de basketbalvloer in De Maaspoort de komende dagen een facelift. Voor donderdag zijn die allemaal in de nieuwe clubkleuren gebracht. De Bossche club, die recordhouder is met het aantal nationale landstitels basketbal, gaat vanwege die successen uit het verleden ook met een ster op het shirt spelen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement