Volledig scherm
Vrijdagmorgen +- 9.30 uur: blussen vanuit een hoogwerker. © Luud Groetelaars

Brand café Ravenstein geblust; grote sloopwerkzaamheden blijven uit

* UPDATE 15.45 uur* RAVENSTEIN - De brand die woedde in Café-Zaal D'n Dijk in Ravenstein is geblust. Rond 15.00 uur was het vuur uit. Om goed bij alle brandhaarden te kunnen, heeft de brandweer een instabiele binnenmuur gesloopt.

Hoewel het grootste deel van het vuur al gedoofd was, zat er in het soutterain nog een brandhaard. ,,Die is moeilijk bereikbaar, mede doordat het gebouw niet stabiel is", liet een woordvoerder van de brandweer weten. Samen met de eigenaar van het pand en den verzekeraar is daarna overlegd over hoe ze die brand konden aanpakken.

Daarbij is besloten om een instabiele muur om te duwen om dichterbij de brand te kunnen komen. De verwachtte sloop van een deel van het pand bleef dus uit.

Bewoners
De brand brak rond 03.00 uur uit waarna het vuur snel om zich heen greep. Daardoor werden extra eenheden ingeschakeld. Ten tijde van de brand waren 2 van de 4 bewoners van de appartementen boven het café thuis. Eén van hen werd behandeld voor ademhalingsklachten. De andere 2 bewoners meldden zich later bij de alarmdiensten.

Over de oorzaak van de brand kan de woordvoerder nog niets zeggen. ,,We hebben er nog geen zicht op waar het begonnen is." Wanneer het vuur volledig afgekoeld is, gaat de politie onderzoek doen naar de brand.

Volledig scherm
Het café is door de brand verwoest. Ook de appartementen erboven hebben veel schade opgelopen. © Tom Vos/BD
Volledig scherm
© Luud Groetelaars