Volledig scherm
Het overhoop gehaalde chalet. © Bureau Brabant

Broers opgepakt voor gewelddadige overval en verkrachting uit 2009 in Schaijk

DEN BOSCH - Twee Eindhovense broers zijn dinsdag gearresteerd voor een extreem gewelddadige overval en verkrachting van een vrouw in een chalet in Schaijk in 2009. Nieuwe informatie leidde de politie naar de twee broers (26 en 28 jaar). Ze waren dinsdag niet thuis toen de politie ze wilde aanhouden, maar meldden zich desgevraagd dinsdagmiddag op het politiebureau in Den Bosch.

De destijds 55-jarige vrouw en haar 46-vriend werden zwaar mishandeld en de inboedel van het vakantiehuisje op het park De Landerije werd vernield. De overval en verkrachting duurden bij elkaar een uur. De daders gingen er vervolgens vandoor en namen spullen mee.

Onderzoek
De politie startte na de overval een groot onderzoek. De 28-jarige man werd toen al opgepakt wegens vermoedelijke betrokkenheid, maar hij werd weer vrijgelaten en niet veroordeeld. Wel werden twee anderen veroordeeld voor heling van de twee meegenomen spullen.

De schokkende overval en verkrachting maakt deel uit van ruim vijftig cold cases die prioriteit krijgen van de politie. Eind vorig jaar kwam bij de politie nieuwe informatie binnen waar het onderzoeksteam mee aan de slag ging. Ook Bureau Brabant en Opsporing Verzocht hebben aandacht besteed aan de zaak.

De twee mannen zitten vast en worden verhoord. De politie sluit nieuwe arrestaties niet uit.

Volledig scherm
© Politie