Volledig scherm
Brouwerij De Roos.

Brouwerij De Roos brouwt op één na lekkerste bockbier van het land

HILVARENBEEK - De bieren van brouwerij De Roos uit Hilvarenbeek vallen niet alleen in Brabant in de smaak, maar ook landelijk gooien ze hoge ogen. De brouwerij werd zaterdag tweede met zijn Dubbele Herfstbock tijdens de verkiezing van het lekkerste bockbier van Nederland, in de categorie zware bocken.

Stadsbrouwerij De Pelgrim uit Delfshaven ging er vandoor met de eerste prijs in dezelfde categorie, waaronder bockbiertjes van meer dan 7 procent alcohol vallen. De verkiezing werd voor de 15e keer gehouden, dit keer in Ermelo bij brouwerij Burg Bieren. 144 proevers uit het hele land kozen de winnaars uit 45 inzendingen. Er werd blind geproefd.

Jack Besters, trekker van de brouwgroep van De Roos, is supertrots. "De eerste keer dat we een zware bock hebben gebrouwen, halen we meteen de tweede plaats. Volgend jaar gaan we voor goud. We zijn euforisch!" Helaas is het winnende bier al uitverkocht op fles, maar in oktober nog wel verkrijgbaar op de tap in het proeflokaal van Museumbrouwerij De Roos.

Er waren meer hoge Brabantse noteringen in de landelijke wedstrijd. La Trappe uit Berkel-Enschot eindigde op de zesde plek bij de standaard bockbieren (tot 7 procent alcohol), het Bredase St. Christoffel werd met hun bock vijfde bij de zware bockbieren.

Volledig scherm