Volledig scherm
In het gemeentehuis van Schijndel werden raadsleden geïnformeerd over het fusieproces van Meierijstad. © Robèrt van Lith/BD

Burgers Schijndel praten mee over toekomst raadhuis

SCHIJNDEL - Burgers in de gemeente Schijndel kunnen meepraten over de toekomst van het gemeentehuis.

De gemeente Schijndel is op zoek naar vijftien inwoners die willen deelnemen aan een zogenoemde participatiegroep die zich bezig houdt met de toekomst van het gemeentehuis. Dit raadhuis op de Markt komt volgend jaar vrij na de start van de nieuwe gemeente Meierijstad. Personeel van Meierijstad krijgt een werkplek in het stadhuis in Veghel en de gemeenteraad van Meierijstad gaat vergaderen in Sint-Oedenrode. Het raadhuis van Schijndel komt vrij voor een nieuwe bestemming.

Eerder al konden burgers uit Schijndel eind februari hun ideeën kwijt over de toekomst van het gemeentehuis. Schijndel wil nu met de participatiegroep verder praten over de invulling van de ‘kolos’ op de Markt. Schijndel verwacht vier bijeenkomsten nodig te hebben. Mensen die interesse hebben, kunnen vóór 20 oktober mailen naar de gemeente. Daan Hermes is gevraagd als onafhankelijk voorzitter van de groep.