Volledig scherm
© Thinkstock

Buschauffeur levert lastige passagier af op politiebureau

WAALWIJK - Een buschauffeur was een passagier donderdagavond zo beu, dat hij de man heeft afgezet bij het politiebureau. De 33-jarige overlastgever is opgepakt. Dat meldt de politie.

De buschauffeur reed donderdagavond rond elf uur over de Noorder Allee richting Sprang-Capelle. De chauffeur meldde bij de centrale dat hij onderweg was naar het politiebureau om daar een vervelende passagier af te zetten. De man had de buschauffeur beledigd en bedreigd. De centrale belde de politie om te waarschuwen dat de bus eraan kwam.

Belediging en bedreiging
Agenten zagen de bus bij het politiebureau stoppen. De lastpost uit Amsterdam stapte uit de bus en wachtte tot de agenten aan kwamen lopen. Hij nam volgens de politie een dreigende houding aan en liet weten dat hij het niet normaal vond dat de buschauffeur hem bij het politiebureau af had gezet. Volgens hem was er namelijk niets aan de hand.

De Amsterdammer wilde zijn legitimatie niet laten zien en probeerde te vluchten. Daarbij gooide hij een blik bier naar één naar de agenten. De man werd aangehouden voor belediging en bedreiging. De verdachte raakte lichtgewond bij zijn aanhouding.

Na behandeling in het ziekenhuis is de man ingesloten op het bureau. De buschauffeur zal nog aangifte doen van belediging en bedreiging.