Volledig scherm
Burgemeester Van de Mortel en leden van Dommelbaorzedurp tekenen de gebruikersbijeenkomst voor de ‘nieuwe’ bouwhal. © Gemeente Vught

Carnavalsclub Dommelbaorzedurp uit Vught krijgt voor vijf jaar een nieuw bouwhal

VUGHT - Carnavalsorganisatie Dommelbaorzedurp mag vijf jaar lang gebruik maken van de nieuwe bouwhal aan de Molenvenseweg. De gemeente Vught gaat het pand, momenteel een gymzaal, daarvoor verbouwen.

De gemeente gaat de komende tijd aan de slag met het verstevigen van de vloer en het creëren van een schuifdeur in het gebouw. Om overlast voor de omgeving te voorkomen, zijn er afspraken gemaakt. Pas als het verdiepte spoor in Vught gerealiseerd is, komt de zaal opnieuw in de verkoop.

Naast Dommelbaorzedurp mogen ook andere verenigingen gebruik gaan maken van de hal. Zij hoeven geen van allen huur te betalen. Omdat de gemeente het gebouw aanpast, moeten de verenigingen alleen het gas, water en licht betalen en het pand onderhouden en de exploitatie op zich nemen.

De Vughtse carnavalsvereniging is al langere tijd op zoek naar een geschikt locatie om de praalwagens te bouwen. Vorig jaar konden ze tijdelijk aan de Baarzenstraat terecht.