Volledig scherm
Circus Louis Knie. © Hillenaar Events

Circus Louis Knie strijkt neer op de Rusheuvel Oss

OSS - Op tournee langs tien steden in Nederland is Circus Louis Knie op de Rusheuvel in Oss beland. Het circus geeft tot en met zondag acht voorstellingen.

Het programma is een twee uur durende show. Met motoren die vanaf een schans over de piste ’vliegen’, acrobaten in het dodenrad en een slangenmeisje dat zich in een schaal met water laat vallen. Verder een mooi messenwerpnummer, zelden vertoonde dressuur met zes koeien, een illusionist en een Nederlandse topclown. „Het tempo is heel hoog. Spektakel staat centraal. De show is geschikt voor alle leeftijden en past bij deze tijd”, zo typeert Louis Knie zijn show. „Klassiek circus dat vertaald is naar de 21ste eeuw.” Hij ziet zijn circus als een van de laatste grote in Europa.

Paarden
Vooral met paardennummers heeft de circusdynastie Knie naam en faam opgebouwd in Europa. In 1919 zag circus Knie het levenslicht in Zwitserland. Van jongs af aan zat Louis junior tussen de paarden. Zijn vader besloot in 1993 uit het familiebedrijf te stappen en op eigen benen verder te gaan in Oostenrijk. Hij nam het Oostenrijks Nationaal Circus Elfi-Althoff over. In zijn voetsporen toert junior rond door Oostenrijk, Duitsland en nu ook Nederland. Hillenaar Events haalde hem in 2009 naar de Jaarbeurs voor het Wintercircus Utrecht bij de Jaarbeurs. De huidige tournee vloeit daaruit voort.

Volledig scherm
Circus Louis Knie in Oss © Maarten van de Rakt/BD