Volledig scherm
Alle gekozen raadsleden van Meierijstad gingen vrijdag op de foto, zoals Ulku Ogut van Team Meierijstad. © Robèrt van Lith/BD

Coalitie Meierijstad krijgt in 'zorgvuldig tempo' vorm

SINT-OEDENRODE - De coalitie van de nieuwe gemeente Meierijstad krijgt in 'zorgvuldig tempo' vorm. Dat verkondigde lijsttrekker Eus Witlox van Team Meierijstad vrijdagavond in het gemeentehuis van Sint-Oedenrode. Als leider van de grootste partij neemt hij de leiding bij de vorming van een coalitie. Witlox verwacht dit weekeinde een informateur aan te kunnen stellen.

Die informateur gaat met alle negen partijen die in de gemeenteraad komen in gesprek. In het raadhuis van Sint-Oedenrode waren vrijdag alle lijsttrekkers bijeen om de uitslag van de verkiezingen van afgelopen woensdag te duiden. Alle partijen vinden het heel logisch dat Team Meierijstad en CDA de basis vormen voor een coalitie, beide partijen behaalden woensdag samen 20 zetels. Een meerderheid in de raad van 35 leden, maar beide gaan nog op zoek naar versterking met een of twee partijen. Hiervoor lijken VVD en PvdA de meeste kans te maken. Het streven van Witlox en ook veel anderen is om op 2 januari 2017 een nieuw college van B en W te presenteren. Lees meer over Meierijstad op bd.nl/meierijstad In het Brabants Dagblad, edities Meierij en Veghel-Uden, van zaterdag 26 november meer aandacht voor de coalitievorming en een portret van Eus Witlox.

Volledig scherm
Een deel van de lijsttrekkers van Meierijstad in de trouwzaal van Sint-Oedenrode. © Robèrt van Lith/BD