Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Cocktail Vermouth-tonic

Een recept van restaurant Wynwood in Eindhoven. De vermouth die gebruikt wordt in deze cocktail, maken ze daar zelf. Of beter gezegd, pimpen ze zelf. En dat kan thuis ook.

Ingrediënten

40 ml geïnfuseerde vermouth 1 flesje mediterrane tonic 4 à 5 druppels lavendel- of tijm-olie tijm en rozemarijn rasp van een sinaasappel

Bereiding
Giet de vermouth in een glas. Doe er ijs bij. Voeg de olie bij de tonic en schenk erbij. Garneren met de rasp van sinaasappel, een takje tijm en rozemarijn. De kruiden eerst licht aanbranden met een gasbrander. Bij Wynwood wordt de vermouth geïnfuseerd met ingrediënten als absinth, PX-sherry, kardemom, citrusvruchten, rozemarijn, tijm, steranijs, kruidnagel en jeneverbessen.

Basisrecept geïnfuseerde vermouth
Schenk de inhoud van 1 fles vermouth in een anti-lek zak (bijvoorbeeld een diepvrieszak) en doe daarbij rozemarijn, tijm, sinaasappel, citroen, steranijs en kardemom. Breng 1 pan met water aan de kook brengen en haal die daarna van het vuur. Laat in het hete water de zak voor 3 à 4 uur zitten en daarna voor 4 dagen in de koelkast rusten. Voor gebruik zeven.