Volledig scherm
© Thinkstock

Culidish uit Oss Meest innovatieve product bij Misset Catering Awards

Het Osse bedrijf Cups4you heeft donderdagavond met de Culidish de Misset Catering Award gewonnen voor Meest innovatieve product. Het verpakkingsbedrijf, in het bijzonder Dick Geheniau, nam de prijs bij de uitreiking in Naarden in ontvangst.

De prijswinnende Culidish is een concept waarmee de verschillende componenten van een gerecht gelijktijdig gegaard kunnen worden in de magnetron, ondanks dat het ene onderdeel meer warmte nodig heeft dan het andere. Middels een zogenoemde shield krijgt alles in de verpakking de juiste gaarheid.

Pit en De Guijt
De andere twee producten die in de nominatielijst voor de award Meest innovatieve product stonden, waren van cateraar Hutten uit Veghel en foodservice-organisatie Albron. Albron werd genomineerd voor Pit, een restaurantconcept waarin veel gewerkt wordt met natuurlijke en verse ingrediënten. Ook heeft Pit een huisgemaakte pure chocolade met flavonolen. Een middel dat de elasticiteit van de aderen bevorderd. Het Veghelse Hutten stond in de top 3 met De Guijt, het duurzame label van de cateraar. Volgens de jury zou het concept een assortiment bieden dat de kenmerken 'puur, eerlijk en natuur' heeft.

Brabant in de awards
Hutten was ook nog genomineerd in de categorie Beste manager eten en drinken in de zorg met Charles Janssen. Net als Patrick van Gerven van het Helmondse Elkerliek Ziekenhuis, die voor dezelfde award was genomineerd. Beide heren moesten het afleggen tegen twee anderen.

De Veghelse cateraar wist ook de andere nominatie, voor Beste Party- en eventcateraar met Sem de Vries, niet om te zetten in winst van de award. Het was Tobias Overgoor van Famous Flavours uit Diemen die er met die hoofdprijs vandoor ging.

Jaarlijkse uitreiking
De Misset Catering Awards worden jaarlijks uitgereikt vanuit vakblad Misset Catering, onderdeel van Misset Horeca. Een jury beoordeelt door het jaar heen diverse concepten en cateraars. Begin september worden de 3 nominaties van 6 verschillende categorieën bekend gemaakt, waarna eind november de winnaars bekend worden gemaakt.