Volledig scherm
© Menno Boon

Daders diefstal gepakt door dappere jongeren uit Uden

* UPDATE 13.04 uur * UDEN - De politie heeft donderdag twee dieven aangehouden in Uden doordat zij van twee jongens en een meisje beelden van de diefstal kregen voorgehouden.

De dieven stalen bij de Lidl aan de St. Janstraat in Uden. De mannen vulden een mandje met vlees en renden daarmee de winkel uit. Personeel ging er achteraan. De drie jongeren tussen de zestien en de achttien jaar oud hielpen het personeel tijdens de achtervolging. Daarbij hebben zij gefilmd met hun telefoons.

Nummerplaat
Deze beelden lieten zij zien aan de politie. De jongeren wisten ook een nummerplaat door te geven waar de auto waar een van de daders instapte.

Aangehouden
De agenten aarzelden niet en stapten in hun politieauto. Zij zagen de auto op de rotonde Bitswijk. Daar werd de auto aan de kant gezet. De verdachten werden aangehouden. Zij hebben een nacht in de cel doorgebracht.

Contact
De politie gaf eerder op vrijdag aan dat zij graag in contact zouden komen met de jongeren die hun hielpen de dieven te vangen. Het meisje heeft zich al gemeld.