Volledig scherm
Danny Stempher viert de openingstreffer van Trappers tegen Landshut. © Jeroen van Eijndhoven/Beeld Werkt

Danny Stempher en Jordy Verkiel jaar langer bij Trappers

TILBURG - En dat zijn speler nummer 12 en 13. Ook Danny Stempher en Jordy Verkiel hebben hun contract bij Destil Trappers met een seizoen verlengd.


De 21-jarige Stempher maakte vorige zomer de overstap van Eindhoven naar de Tilburgse ijshockeyclub. Hij kende een prima debuutjaar in de Duitse Oberliga. De center uit Zoetermeer, die in de play-offs bij het vieren van een doelpunt geblesseerd raakte, kwam in de derde lijn met Maarten Brekelmans en Levi Houkes tot 55 punten.

Verkiel
Jordy Verkiel is met zijn 19 jaar na goalie Ruud Leeuwesteijn de jongste speler van de Tilburgers. Twee jaar geleden won de rechtshandige verdediger samen met ploeggenoot Giovanni Vogelaar, die zijn contract nog moet verlengen, de Bennie Tijnagel Trofee. Deze award is voor het grootste Nederlandse talent in de eredivisie, die maximaal 22 jaar oud is op het einde van het seizoen. In de Oberliga zette Verkiel deze ontwikkeling moeiteloos door. Geen moment zakte hij, gesteund door ervaren verdedigers als Bjorn Willemse en Jordy van Oorschot, in de sterkere Duitse competitie door het ijs.