Volledig scherm
v.l.n.r.: Porte, Froome, Mollema © ANP

Deelnemers Tourspel zien Froome winnen in bergrit naar Emosson

DEN BOSCH - Chris Froome is bij de deelnemers van het Tourspel favoriet voor de bergrit van woensdag naar Emosson. De Brit, leider in het klassement, staat bij 22 procent van de deelnemers in de top-3 voor de 17de etappe. Bauke Mollema wordt na Froome en Nairo Quintana het vaakst genoemd.

Quintana, bekend om zijn traditioneel sterke laatste week in de Tour, wordt door achttien procent op het podium verwacht. Mollema staat op veertien procent van de lijstjes. De deelnemers van het Tourspel lijken een strijd tussen Froome, Quintana en Mollema te verwachten, want nummer vier, Fabio Aru, komt beduidend minder vaak voor: negen procent.

Opvallend
Opvallend is dat men woensdag weinig verwacht van Adam Yates, de nummer drie van het klassement en drager van de witte trui van beste jongere. Iets meer dan één procent van de spelers kiest de Brit van Orica-BikeExchange in zijn of haar top 3. Ook Alejandro Valverde, vijfde in de stand, komt niet vaak voor in de lijstjes: 0,9 procent heeft de ervaren Spanjaard bij de beste drie staan voor de rit naar Emosson, die finisht op een beklimming van buitencategorie.

Wat verwachten de deelnemers woensdag?
Naam Bij deelnemers in top 3 (in procenten) Chris Froome 22% Nairo Quintana 18% Bauke Mollema 14% Fabio Aru 9% Richie Porte 7% Daniel Martin 4% Warren Barguil 4% --------------------- Adam Yates 1% Alejandro Valverde 0,9%