Volledig scherm
De Fornebusstraat in Tilburg. © Google Streetview

Derde verdachte aangehouden na overval op woning in Tilburg

* UPDATE 13.28 UUR * TILBURG - Door een snelle melding van een buurtbewoner die de daders voor de deur zag staan, heeft de politie al snel één verdachte kunnen aanhouden van de overval die donderdagmiddag werd gepleegd op een woning aan de Fornebustraat in Tilburg. Na een zoektocht was binnen een uur ook een tweede verdachte in de kraag gevat. De derde verdachte, een man van 28, werd donderdagavond gevonden met behulp van getuigen en de politiehelikopter.

De bewoner van het huis waar de overvallers binnendrongen zou niet thuis zijn geweest, daarom werd zijn vriendin die alleen thuis was belaagd met vuur- en stroomstootwapens. Omdat een buurtbewoner de overvallers op de stoep van de woning zag staan nog voordat ze naar binnen gingen, zou de snel gealarmeerde politie één van hen nog in de woning hebben kunnen aanhouden.

Helikopter
Bij de zoektocht tot in de wijde omgeving werd onder meer zou een politiehelikopter worden ingezet. Omdat er sprake was van vuurwapens, werden straten afgezet en burgers geadviseerd om geen actie te ondernemen als ze verdachte personen zagen.

De overvallen vrouw is nog onderzocht door ambulancepersoneel. Waar de overvallers op uit waren is nog niet bekend. De vierde verdachte is nog voortvluchtig, ook het wapen is nog niet gevonden.

Volledig scherm
Politieagenten onderzoeken de omgeving van de overvallen woning. © Jules Vorselaars
Volledig scherm
© Freeimages