Volledig scherm
© Lars Smook

Deurwaarder vindt hennep in Tilburgse droogkast

TILBURG - Agenten van het politiekorps Zeeland- West Brabant hebben woensdag tijdens een hennepactie in zeven verdachten aangehouden en in totaal 1079 hennepplanten in beslaggenomen. In Tilburg trof een deurwaarder per toeval vijf kilo hennep aan in een woning waar hij schulden kwam incasseren.

De henneptoppen en het hennepgruis werden aangetroffen in een woning aan de Erasplaats in Tilburg. Eigenlijk per toeval, want de agenten begeleidden een deurwaarder bij het innen van een achterstallige vordering. Tijden het registreren van de waardevolle spullen stuitte de deurwaarder op een kast waarin hennep gedroogd werd.

Afgesloten
Omdat in dit pand volgens de politie al eerder 'hennepgerelateerde activiteiten' hebben plaatsgevonden, is het pand meteen afgesloten in het kader van de wet Damocles. Verder werden in Tilburg in een schuur bij een woning aan het Abdij van Rijsburgplein goederen aangetroffen die verband hadden met de hennepteelt..

Agenten van het korps Zeeland- West Brabant ruimden woensdag onder meer ook hennepkwekerijen in Oosterhout en Breda. De kwekerij in Oosterhout bleek ondergronds aangelegd op een kampeerterrein aan de Seterseweg en was bereikbaar via een luik. In een woning aan de Coberghstraat in Breda trof de politie behalve zakken met hennepafval ook henneptoppen aan in de diepvries.