Volledig scherm

Diefstal kentekenplaten eindigt met zoektocht door maïsveld Reek

REEK/ZEELAND - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een maïsveld bij Reek doorzocht op zoek naar een auto met gestolen kentekenplaten.

Rond 01.00 uur werden in de Burgemeester Wientjensstraat in Reek de kentekenplaten van een auto gestolen. Een buurtbewoner zag de diefstal gebeuren en heeft de politie gebeld. Toen de daders er vandoor gingen, is de melder zelf in zijn auto gesprongen en heeft de achtervolging ingezet. De melder raakte de dieven kwijt in de buurt van de rotonde bij de molen in Reek.

Maïs
Getuigen konden een goede omschrijving geven van de daders en dus bleef de politie op zoek naar de dieven. Zij werden even later rond 01.45 uur gezien door surveillerende agenten op de Graafsebaan in Zeeland. De eerder gestolen kentekenplaten waren op de vluchtauto van de dieven gemonteerd. De dieven probeerden te ontkomen en reden richting Reek.

Daar reden zij uiteindelijk achter een boerderij een maïsveld in. De politie zette de omgeving af en startte een zoektocht door het veld. De auto werd met de gestolen kentekenplaten erop gevonden. De daders zijn nog spoorloos.