Volledig scherm
© Menno Boon

Drie mannen aangehouden in onderzoek naar afpersing en bedreiging

OSS - De politie heeft dinsdagochtend in Oss en Herpen een 53-jarige man en een 45-jarige man aangehouden op verdenking van afpersing en bedreiging. Ook werd een 54-jarige man gearresteerd in Grave.

In het kader van het onderzoek naar de afpersing en bedreiging werden dinsdag 5 locaties doorzocht in Oss, Herpen en Cuijk. Ook in het Duitse Kleve en Kranenburg deed de politie 2 doorzoekingen. Het gaat om verblijfadressen van de verdachten of locaties waar zij in het kader van het onderzoek aan gelinkt worden.

Vuurwapens
De politie nam vuurwapens, gegevensdragers - denk aan usb-sticks - en een granaat in beslag. Bovendien vonden agenten in een bosperceel bij een woonwagencentrum in Oss een ondergrondse hennepkwekerij. De kwekerij wordt geruimd en de hennep en de apparatuur zijn in beslag genomen.

Defensie
Bij de doorzoekingen in Nederland kreeg de politie assistentie van medewerkers van Defensie, die onder meer gespecialiseerd zijn in het zoeken naar verborgen ruimtes. De 3 verdachten zitten in voorarrest en mogen vanwege de aan hen opgelegde beperkingen alleen contact hebben met een advocaat.