Volledig scherm
Wethouder Fons Potters zette samen met Ton van der Vossen van VET-Vught de zonnecentrale in werking. © Miranda van Houtum/BD

Duurzaam Vught wacht op zon

VUGHT - De zonnecentrale op het dak van de brandweerkazerne in Vught is klaar en in gebruik genomen. Afgelopen vrijdag zette wethouder Fons Potters samen met Ton van der Vossen van VET-Vught de zonnecentrale in werking.

Met 265 panelen en een vermogen van 69 kWp produceert de zonnecentrale net zoveel energie als twintig huishoudens gemiddeld per jaar verbruiken”, aldus Van der Vossen. „Dit is een voorbeeldproject. We hopen dat het navolging krijgt op de rest van het industrieterrein.”

De zonnecentrale op de brandweerkazerne en het BOR-gebouw aan de Kettingweg is een initiatief van VET-Vught en de gemeente Vught, die tot haar eigen verrassing op de negende plek staat op de Nationale monitor duurzame gemeenten 2016. Den Bosch staat op plek 223. Potters: „We zijn blij verrast. Een mooie opsteker voor de gemeente Vught. Wat betreft energieopwekking doen we nog niet zo heel veel. Dat willen we wel meer gaan doen.”