Volledig scherm
© Temmie van Uden

Eerste symbolische start voor bouw Vinkelse molen

VINKEL - Onder toeziend oog van vele Vinkelaren ging vandaag de eerste symbolische schop voor de bouw van de Vinkelse molen de grond in. De start van de bouw van de molen aan de Grote Wetering komt steeds dichterbij.

In 2010 werd Stichting de Vinkelse molen opgericht, met als doel om de in 1964 gesloopte Vinkelse molen De Zwaan te herbouwen. Vier jaar later is de symbolische start van de bouw een feit. Er is een dagvullend programma in elkaar gezet. Naast het bijwonen van deze start krijgen geïnteresseerden bijvoorbeeld uitgebreide uitleg over het project, onder andere door middel van films en foto’s. Ebert van Wanrooij, bestuurslid van Stichting de Vinkelse molen, is tevreden. “Deze dag is bedoeld om ons plan te presenteren aan ’s-Hertogenbosch, maar ook om de Vinkelse mensen te laten zien dat ze erbij horen. De opkomst is gigantisch en zo zie je dat het hier erg leeft.”

Ook de Maasdonkse burgemeester Augusteijn is te spreken over het project. Hij deelt, tot verrassing van de aanwezigen, mee dat het college van B en W ’s-Hertogenbosch heeft besloten niet achter te kunnen blijven en 10.000 euro aan het plan bijdraagt. Wanneer de bouw echt kan starten is nog niet duidelijk, omdat twee omwonenden naar Raad van State zijn gestapt. Zij willen niet dat er een molen in hun achtertuin komt te staan. Europarlementariër Lambert van Nistelrooij heeft er in ieder geval alle vertrouwen in: “Met dit fundament kan het project niet meer kapot. We zijn pas klaar als de wieken draaien.”

Volledig scherm
© Temmie van Uden
Volledig scherm