Volledig scherm
De vlammen sloegen uit de kraam. © Thomas Vousten

Eigenaar in Schijndel uitgebrande oliebollenkraam: Het gaat al een stuk beter met mijn vader

SCHIJNDEL – De harde knal die mensen in Schijndel donderdagmiddag hebben gehoord bij een brand van een oliebollenkraam in Schijndel was geen ontploffing, maar een luik in de kraam dat hard is dichtgeslagen. Dat zegt eigenaar Camiel de Raden uit Sint-Michielsgestel.

Zijn oliebollenkraam, die op de Markt in Schijndel stond, brandde donderdag door nog onbekende oorzaak rond vijf uur uit.

Enorm geschrokken
Bij de brand raakte vader Kees, die op het moment dat de brand ontstond aan het bakken was, gewond aan zijn handen en gezicht. Hij is in het ziekenhuis behandeld en mocht daarna weer naar huis. ,,Hij is enorm geschrokken”, zegt De Raden. ,,Het gaat al wel een stuk beter met hem. De verwondingen vallen mee. Hij heeft geen pijn; eet en drinkt gelukkig weer.”

Hoe verder
De Raden bezocht vrijdag enkele winkeliers om over de gebeurtenissen van donderdag te praten. Daarna ging hij naar het gemeentehuis om over de situatie te overleggen. ,,We praten volgende week verder.”

Hij wil het weekeinde gebruiken om te bedenken hoe het verder moet met zijn oliebollenkraam in Schijndel. ,,De kraam die uitgebrand is, is niet meer te gebruiken”, zegt hij. ,,Ik zou mogelijk een kraam kunnen huren of er één kunnen kopen. Dat weet ik nu nog niet. Ik had twee kramen. Mijn andere kraam staat in Etten-Leur. Ik heb nu natuurlijk minder inkomsten. Gelukkig is het nu nog geen hoogseizoen wat oliebollen betreft.”

Volledig scherm
Van de kraam is niet veel meer over. © Renée Müller