Volledig scherm

'Einddoel Witte Huis'

De voorbereidingen zijn in volle gang en we worden volop klaargestoomd voor onze reis naar Amerika. Dit gebeurt aan de hand van de colleges Amerikaanse Politiek en Amerikaanse Geschiedenis, maar ook aan de hand van verschillende gastcolleges die team Nederland voor ons regelt.

Wekelijks volgen wij de colleges Amerikaanse Politiek en Amerikaanse Geschiedenis. Hierin leren we veel over de politiek en gebeurtenissen in de Amerikaanse Geschiedenis die voor veel verandering hebben gezorgd. Martin Westbeek is onze docent Amerikaanse Geschiedenis en heeft voor ons de belangrijkste gebeurtenissen op een rij gezet. Aan de hand van deze informatie zullen wij allen een essay schrijven over een zelfgekozen onderwerp gebaseerd op de lessen van Martin. Bij de colleges van Maike Simon-de Vocht (Amerikaanse Politiek) bespreken wij wekelijks de gebeurtenissen in de politiek en de voortgang van de verkiezingen. Aan de hand van de colleges en het boek ‘Einddoel Witte Huis’ van Koen Petersen moeten wij een tentamen maken.

Einddoel Witte Huis
Het boek ‘Einddoel Witte Huis’ van Koen Petersen is de basis van onze lessen Amerikaanse Politiek. In het boek wordt uitleg gegeven over hoe de Amerikanen hun President kiezen. Het hele verkiezingsproces wordt in twintig hoofdstukken uitgelegd. Want hoe loopt het verkiezingsproces precies? Hoe kan je je kandidaat stellen en wie kan zich kandidaat stellen? Het boek is een aanrader voor wie de presidentsverkiezingen in Amerika wil volgen en begrijpen.

Specialist
Koen Petersen is een echte Amerika-kenner. Hij studeerde politicologie en Amerikanistiek en specialiseerde zich daarnaast in Amerikaanse geschiedenis en politiek. Ook in de mediawereld is Koen Petersen een bekende Amerika-kenner. Zo zat hij onder andere aan tafel bij RTL Boulevard, Pauw en EenVandaag om te praten over de ontwikkelingen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Koen Petersen brengt ook regelmatig verslag uit voor Elsevier. Tijdens American Dreamers Part II, een evenement van Elsevier, hebben wij hem dan ook mogen ontmoeten. Ook daar gaf hij zijn mening over de presidentsverkiezingen en bracht hij ons op de hoogte van de ontwikkelen.