Volledig scherm
Politie zoekt met metaaldetectoren © Bert Jansen

Eindhovenaar in Goirle aangehouden voor moord op Tommie van der Burg

GOIRLE/EINDHOVEN - Een 44-jarige man uit Eindhoven is dinsdagochtend op de Turnhoutsebaan in Goirle aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 31-jarige Tommie van der Burg. Hij werd in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april 215 doodgeschoten bij Hotel van der Valk in Eindhoven.

Behalve de 44-jarige man hield de politie dinsdagochtend ook een 37-jarige vrouw uit Eindhoven aan. Haar arrestatie was rond 08.00 uur in Eindhoven. De twee zitten beiden vast voor verder onderzoek.

De politie doorzoekt momenteel nog 2 bedrijfspanden in Best en een bedrijfspand in Eindhoven. Ook worden 2 woningen in Eindhoven en een woning in Weelde (België) doorzocht. De laatste woning is het huis waar de mannelijke verdachte vaak verbleef. De Belgische politie helpt mee.

Auto in beslag genomen
In april nam de politie in Tilburg al een BMW in beslag genomen die mogelijk met de moordzaak te maken heeft. De auto had valse kentekenplaten, maar de bestuurster werd niet als verdachte gezien. Zij werd toen dus niet aangehouden.

Het motief voor de moord op Van der Burg kan volgens de politie verband houden met criminele activiteiten, maar een motief in de relationele sfeer wordt ook niet uitgesloten, net als een combinatie van die twee. De recherche heeft het afgelopen jaar al zo'n 30 tips ontvangen. Voor de gouden tip heeft justitie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.