Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

En weer grijpt Shooters net mis

DEN BOSCH - Vijf dagen na de nipte nederlaag in Rotterdam, was Shooters Den Bosch donderdagavond in eigen huis zo mogelijk nog dichter bij de eerste competitiezege. Uiteindelijk stond er bij het treffen met Landstede Zwolle in De Maaspoort echter toch een 69-72-eindstand op het scorebord.

Daar leek het lange tijd niet op. Shooters kleunde er vanaf het begin met veel vechtlust in. Dat leverde al na het eerste kwart een voorsprong van 26-14 op. Verrassend, omdat de Bossche ploeg het zonder de nog altijd niet speelgerechtigde Antwan Scott en de geblesseerden Kees Akerboom, Vincent Nguyen en Frerik Adriaans moest doen.

Coach Sander van der Holst roteerde daardoor met slechts zeven spelers tegen Landstede, dat vorig seizoen nog de finale om de play-offs haalde. Desondanks leidde Shooters tot ver in het vierde kwart met een voorsprong van meer dan tien punten.

In de slotfase sloop Landstede echter steeds dichterbij. Shooters wist defensief niet overeind te blijven en in de laatste twintig seconden grepen de bezoekers uit Zwolle alsnog de winst.

Scores Shoeters: Wessels 22, De Pagter 17, Bouwknecht 15, Lietmeijer 7, De Vries 3, Ramovic 3, Brussen 2.